Kom meer te weten

Over Ons

Hoe zijn wij ontstaan

Een barbecue in de lockdownperiode bracht familie van de Kruys uit Weert (LB) op het idee om haar eierautomaat uit te breiden met vleesverkoop. De vleesverkoop aan huis verloopt boven verwachting.
 

Zoon Job, kok van beroep, zat 10 weken thuis tijdens de lockdown vanwege Covid-19. „Ik ging thuis op ons legpluimvee- en vleesvarkensbedrijf mee aan het werk. Ik zag hoe vaak de eierautomaat bijgevuld moest worden en hoe die omzet steeg”, zegt Job van de Kruys. Familie van de Kruys heeft al zeven jaar een eierautomaat Luuëke aan de Trumpertweg aan de rand van de wijk Leuken in Weert.

Voor een gezinsbarbecue tijdens de lockdown maakte Job het vlees klaar. „Marineren, saté etcetera. Tijdens die barbecue ontstond het idee om ook vlees via onze automaat te gaan verkopen”, zegt de 21-jarige Job van de Kruys. Hij werkt al sinds zijn veertiende in de keukens van verschillende restaurants en is na een vierjarige studie gediplomeerd kok.

Professionele keuken

In het voormalige eierlokaal bouwde van de Kruys een professionele keuken. Varkensvlees komt van de eigen varkens. Een lokale slager beent het varken uit en Job marineert en verpakt het vlees, maakt schnitzels, satés etcetera. Kip koopt hij lokaal in.

„We kopen alles vers in. Ik verwerk het en in de shock freezer is het binnen een uur diepgevroren zodat de kwaliteit perfect blijft”, aldus van de Kruys.